Salam Perjuangan!

Pakatan Rakyat (PRN9) kini membuka langkah untuk menyatukan sumber informasi Pakatan Rakyat dari seluruh Negeri Sembilan.

Sebagai permulaan PRN9 memohon jasa baik saudara-saudari dapat menyalurkan link-link laman web dari Yang Berhormat dari Pakatan Rakyat (15 dun dan 3 parlimen), juga aktivis-aktivis PR dan organisasi PR samada di peringkat cawangan hinggalah ke peringkat negeri.

Kepada Yang Berhormat Pakatan Rakyat yang belum memiliki sebarang laman web atau blog diharapkan dapat mewujudkannya segera. Antara laman YB PR N9 yang masih belum diperolehi antaranya YB (DAP) Seremban, Repah, Rahang, Temiang, Senawang, Nilai dan Lukut dan YB (PKR) Port Dickson.

Sekian, terima kasih

Perhimpunan GMI

Blog Adun PR N9

Thursday, August 13, 2009

Cénangau: N11 Permatang Pasir : Pasai apa Bang Mat Sabu patut jadi calon.

Memandangkan pengumuman calon PAS akan dibuat pada hari Jumaat ni dan mesyuarat AJK PAS Pusat pun nampak macam belum buat keputusan muktamat bila YB Salahuddin Ayub pun kata,
"PAS sudah mengenalpasti dua nama calon sesuai untuk mewakili PAS dalam, pilihan raya Permatang Pasir itu dan akan umumkannya pada 14 Ogos ini."

Maksudnya masih ada ruang lagi untuk aku melobi calon kat sini. Tak kira la depa² yang kat atas tu baca blog aku ni ka dak, aku cuma gunakan hak aku sebagai ahli PAS yang layak dipilih dan memilih untuk bagi pandangan.

Walaupun sebelum ni aku kata aku lebih suka Bang Mat Sabu jadi ahli Parlimen tapi lepas sembang dengan beberapa orang kawan pasai calon ni aku buat kesimpulan yang PAS patut letak Hj Mohd Sabu sebagai calon PAS untuk PRK N11 Permatang Pasir kali ni.

Hujjah² aku
  1. Untuk memastikan PRK ni cukup hangat dan dapat tarik seluruh pendokong dan penyokong Pakatan Rakyat tumpukan perhatian PRK kali ni.
    Bila Mat Sabu jadi calon dah tentu kedua² pihak Pakatan Rakyat dan BN akan terpanggil untuk terlibat bersungguh pasai Band Mat Sabu pimpinan PAS yang cukup dikenali kawan dan lawan. Ini penting untuk pastikan momentom Kuasa Rakyat naik balik dan dapat dikekalkan sampai PRU ke 13.
  2. PAS perlu wakil yang 'somebody' dalam kerajaan Pakatan Rakyat Pulau Pinang. Dengan pengaruh yang Bang Mat Sabu ada ditambah lagi dengan hubungan unik dia dengan Lim Guan Eng, Pakatan Rakyat boleh jadi lebih kuat dan kukuh.
  3. Calon Macam Mat Sabu boleh sekurang²nya mengurangkan jurang yang selama ni dilihat ujud diantara PAS dan DAP terutamanya di Pulau Pinang khususnya di Permatang Pauh sendiri.
  4. PAS memerlukan kekuatan macam yang ada pada Bang Mat Sabu untuk memastikan PAS boleh lebih berperanan dalam pentadbiran kerajaan negeri. Dengan pengaruh dan kekuatan yang ada pada Bang Mat Sabu aku yakin suara PAS akan lebih diambik kira walaupun wakil PAS takdak dalam mesyuarat Exco.
Dengan hujjah² tu aku mengharap sangat PAS dapat memilih Bang Mat Sabu sebagai calon PRK N11 Permatang Pauh.


Cénangau: N11 Permatang Pasir : Pasai apa Bang Mat Sabu patut jadi calon.

No comments: