Salam Perjuangan!

Pakatan Rakyat (PRN9) kini membuka langkah untuk menyatukan sumber informasi Pakatan Rakyat dari seluruh Negeri Sembilan.

Sebagai permulaan PRN9 memohon jasa baik saudara-saudari dapat menyalurkan link-link laman web dari Yang Berhormat dari Pakatan Rakyat (15 dun dan 3 parlimen), juga aktivis-aktivis PR dan organisasi PR samada di peringkat cawangan hinggalah ke peringkat negeri.

Kepada Yang Berhormat Pakatan Rakyat yang belum memiliki sebarang laman web atau blog diharapkan dapat mewujudkannya segera. Antara laman YB PR N9 yang masih belum diperolehi antaranya YB (DAP) Seremban, Repah, Rahang, Temiang, Senawang, Nilai dan Lukut dan YB (PKR) Port Dickson.

Sekian, terima kasih

Perhimpunan GMI

Blog Adun PR N9

Monday, July 6, 2009

Timbalan Mufti Lantikan Mat Hassan

Seperti yang kita telah maklum Dato' Haji Mohd Yusof bin Haji Ahmad telah dilantik sebagai Mufti baru kerajaan Negeri Sembilan pada tanggal 01 April yang lalu. Perlantikan beliau adalah menggantikan Dato' Haji Mohd. Murtadza Hj. Ahmad yang tidak disambung kontrak.

Baru-baru ini kita dikejutkan apabila MB Negeri Sembilan, Datuk Seri Mohammad Hassan telah melantik timbalan mufti tanpa pengetahuan Dato' Mufti. Sedangkan mengikut peruntukan sedia ada dengan jelas menyebut perlantikan timbalan mufti adalah dibawah kuasa Dato' Mufti. Mohamad Hassan dikatakan telah membawa nama seorang ustaz 'ahli parti' yang telah melobi dirinya sendiri untuk diperkenankan Tuanku Mukhriz.

Menurut sumber, timbalan mufti yang dilantik Mohammad ini sebenarnya tidak memenuhi kelayakan untuk memegang gred 48.

No comments: