Salam Perjuangan!

Pakatan Rakyat (PRN9) kini membuka langkah untuk menyatukan sumber informasi Pakatan Rakyat dari seluruh Negeri Sembilan.

Sebagai permulaan PRN9 memohon jasa baik saudara-saudari dapat menyalurkan link-link laman web dari Yang Berhormat dari Pakatan Rakyat (15 dun dan 3 parlimen), juga aktivis-aktivis PR dan organisasi PR samada di peringkat cawangan hinggalah ke peringkat negeri.

Kepada Yang Berhormat Pakatan Rakyat yang belum memiliki sebarang laman web atau blog diharapkan dapat mewujudkannya segera. Antara laman YB PR N9 yang masih belum diperolehi antaranya YB (DAP) Seremban, Repah, Rahang, Temiang, Senawang, Nilai dan Lukut dan YB (PKR) Port Dickson.

Sekian, terima kasih

Perhimpunan GMI

Blog Adun PR N9

Tuesday, July 14, 2009

MU : Pas Menang Majoriti Tipis

Ulasan - PAS mungkin menang tipis tapi harus diingat jentera kerajaan telah digunakan sepenuhnya oleh Umno/Barisan Nasional. Semua agensi kerajaan diarah memainkan peranan membantu kemenangan Tuan Aziz untuk menang PRK ini. Malah, rasuah wang berleluasa di Manek Urai. Satu sumber rapat Media PRN9 turut memperolehi RM500 pemberian Umno.

Sama-sama kita nantikan headline media perdana Umno esok hingga 2-3 minggu akan datang. Pastinya berita-berita yang mengangkat bakul-bakul pemimpin Umno menjadi pilihan. "Umno sudah diterima rakyat", "Pas menang tipis" atau mungkin "Rakyat mula terima 1Malaysia"

PAS menang nyawa-nyawa ikan

Keputusan rasmi Calon PAS Mohd Fauzi Abdullah, seorang pemborong ikan, menang dengan majoriti "nyawa-nyawa ikan" sebanyak 65 undi.

PAS mendapat 5,348 undi sementara calon BN Tuan Aziz Tuan Mat mendapat 5,283 undi dan undi rosak sebanyak 117 undi.

Lagi berita

Umno terlepas peluang keemasan di Manek Urai
Satu kejayaan terbesar BN
PAS hampir tewas kerana politik wang

Media PRN9 : Takbir!

No comments: