Salam Perjuangan!

Pakatan Rakyat (PRN9) kini membuka langkah untuk menyatukan sumber informasi Pakatan Rakyat dari seluruh Negeri Sembilan.

Sebagai permulaan PRN9 memohon jasa baik saudara-saudari dapat menyalurkan link-link laman web dari Yang Berhormat dari Pakatan Rakyat (15 dun dan 3 parlimen), juga aktivis-aktivis PR dan organisasi PR samada di peringkat cawangan hinggalah ke peringkat negeri.

Kepada Yang Berhormat Pakatan Rakyat yang belum memiliki sebarang laman web atau blog diharapkan dapat mewujudkannya segera. Antara laman YB PR N9 yang masih belum diperolehi antaranya YB (DAP) Seremban, Repah, Rahang, Temiang, Senawang, Nilai dan Lukut dan YB (PKR) Port Dickson.

Sekian, terima kasih

Perhimpunan GMI

Blog Adun PR N9

Friday, February 6, 2009

Isu Perak : Siapa Rasuah?

Ada mesej tersirat dari kartun ini. Diambil dari Muraisenja.

Mungkin anda atau sedara atau kawan atau kawan kepada sedara anda atau sedara kepada kawan sedara punya kawan sedara anda pernah alami situasi begini..... kalau x pernah mungkin akan pernah anda alaminya selepas ini.

  • tengah jalan2 tetiba kena rompak...... aarrgghhh!!!.... tolong!!!...
  • Lalu polis pun sampai...... tapi...... rupanya abg polis tu kawan dia(si perompak) plak..
  • perrgghhh..... sapa x bengang beb!!!... takper....takper.... ko skandal la.... ingat negara x der undang2 ker???.....
  • Citer banyak x mau...... mahkamah juga cirta...... ha amik ko....... jawab kt mahkamah..... baru padan muka korang!!!....
  • Aiikkkkk!!!!...apa ni.... tok hakim pun kawan dia gak..... adussss!!!!..... ini undang-undang korupsi.............. abissshhhh......Lingkup negara mcm ni..... ggrrrrrr!!!!.... ptuih!!!!.... @38*&6%???@!@$":!!!!...
Fikir sejenak! Siapa perompak, siapa mangsa, siapa polis dan siapa pulak tok hakim???

No comments: